Over Helder Hygiene

Helder Hygiene is de webshop van Helder Products BV. Dit bedrijf is gelieerd aan Helder Innovation + Development, een industrieel ontwerpbureau met veel kennis en ervaring op het gebied van dispensers voor zeep en desinfecterende middelen. Helder-id heeft al geruime tijd een nauwe samenwerking met Fooom, een Nederlandse fabrikant van innovatieve dispensers.

Naar aanleiding van de corona-crisis werd het team van Helder-id erop geattendeerd dat op veel plaatsen geen goede en gemakkelijke oplossing voor handhygiëne werd geboden. In antwoord hierop heeft het team de koppen bij elkaar gestoken en is een slimme handdesinfectie-zuil uitgewerkt. Het uitgangspunt was om een hoogwaardige oplossing te bieden, maar die ook snel geleverd kon worden. Door medewerking van een aantal toeleveranciers uit het netwerk, kon de productie snel van start gaan. In eerste instantie leverde Helder-id uitsluitend de onderdelen en zuilen aan Fooom, maar omdat Helder-id voortdurend werd benaderd met de vraag voor één of enkele producten, is deze webshop geopend.

Over Helder Innovation + Development
Helder-id is een industrieel ontwerpbureau gevestigd in Almere. Opgericht in 2015 door drie ervaren industrieel ontwerpers en inmiddels uitgebreid met een team van jonge, creatieve designers/engineers, richt het bureau zich op uiteenlopende projecten, zowel op het gebied van design als de uitwerking voor productie. De ontwerpen van Helder-id hebben verschillende awards gewonnen, maar het bureau onderscheidt zich ook graag met zijn technische expertise. Zie ook www.helder-id.com